Barefoot Luxury
Retour à la liste des projets- Lieu
- Mindelo, Cape Verde
- Année
- 2019
- Client
- L.I.F.E.
- Interior Design
- Going East
Op blote voeten genieten van het leven is de filosofie achter het project ‘Barefoot Luxury’ in de nabijheid van Mindelo, de hoofdstad van het eiland São Vicente in Cabo Verde. Eenvoudiger en bewuster leven krijgt een ruimtelijke vertaling in dit project waarbij lokaal ambacht en hedendaagse architectuur hand in hand gaan. POLO Architects ontwikkelde een duurzame ruimtelijke visie met ruime en comfortabele villa's.
OMARMENDE BEWEGING
De archipel Cabo Verde is een bevreemdend maanlandschap met kraters, heuvels en gesteente zover het oog reikt. Het dorre landschap charmeert met prachtige schakeringen van bruin, oker, rood en contrasteert dramatisch met de diepblauwe Atlantische oceaan
Volledig opgetrokken in dezelfde steen als de omliggende bergen vormen de vakantieresidenties één geheel met de natuur. De villa’s zijn erop gericht om maximaal te profiteren van het uitzicht en licht. Bovendien maken de woningen een omarmende beweging rond een centrale patio voorzien van een pergola die voor schaduw zorgt. Dit creëert een immateriële leefruimte die bescherming biedt tegen de gure zeewind. Draaibare panelen gemaakt van Afrikaans Kotibe-hout laten de bewoners kiezen tussen weidse zichten op de oceaan en extra bescherming tegen de wind.
LOKAAL AMBACHT
het project aan de Baía de João d’Évora wordt benaderd met respect voor de omgeving en de lokale bevolking. De villa's, meestal een tot twee verdiepingen hoog, worden opgetrokken uit ruw beton en basaltblokken uit de valleide traditionele, lokale manier van bouwen. De wegen, ook in basaltsteen, verbinden de villa’s met elkaar. Voor deze arbeidsintensieve methode werd de expertise van lokale vakmannen ingezet; het bewijs dat lokale ambacht en hedendaagse architectuur hand in hand kunnen gaan.
Vandaag worden duurzaamheid en ontwikkeling vaak benaderd vanuit een high-tech mindset, waarbij men steeds naar nieuwe technologieën kijkt. De villa’s op Cabo Verde getuigen van een weloverwogen low-tech aanpak die in staat is culturen te verbinden.